Cocos balls galore

 Kokos, daarmee denk ik direct aan heerlijke cocktails, exotische landen en zomerse hapjes. Deze cocos balls, ook wel kokos makronen, zijn een (zomers) feestje en snel klaar. 

Ingrediënten voor ongeveer 15 balls: 

  • 250 gram geraspte kokos
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, bij voorkeur maat S of M

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de kokos met de suiker in een grote kom. Ik gebruik hiervoor een vork of mijn keukenmachine. Meng hierna de eieren door het droge mengsel tot je een licht plakkerig maar stug geheel krijgt. Gebruik een (kleine) ijsschep om mooie bolletjes te maken. Je kan hiervoor ook twee lepels of gewoon je handen gebruiken. Bak de balls in 20 minuten, of totdat ze mooi bruin kleuren, af. Even laten afkoelen en enjoy! 
Tip: wil je balls wat ‘lichter’ maken? Gebruik dan alleen het eiwit. Je hoeft dit niet op te kloppen, gewoon direct mengen met het cocos en de suiker. 

Dé starter op de woningmarkt?

Generatie Y is een veel besproken thema. Wie behoort tot deze generatie? Wat zijn de kenmerken van deze generatie? Is generatie Y de generatie huidige jongeren? De diverse theorieën over generatie Y hebben ieder een iets andere insteek: Generatie Einstein (Inez Groen en Jeroen Boschma), Generatie Ygenwijs (Marieke Grondstra en Aart Bontekoning), The Millennials (William Strauss en Neil Howe), ook wel generatie knip en plak genoemd. Volgens Ygenwijs blinkt generatie Y uit in een aantal competenties, waaronder ondernemerschap, omgevingsbewustzijn en initiatief. Dat lijkt allemaal waar en passend te zijn bij generatie Y.

De definiëring van “de jongere” is een veelbesproken onderwerp. Wanneer ben je een jongere? Hoe oud ben je? Wat doe je? Hetzelfde geldt als je het hebt over de starter op de woningmarkt. Veelal zijn dat jongeren, echter wordt hier ook regelmatig discussie over gevoerd. Ben je een starter als je voor het eerst op jezelf gaat wonen? Of als je je eerste huis koopt? Ik vraag me af of kopen nog wel van deze tijd is en of dat wel is wat een hedendaagse jongere wil. In mijn ogen bestaat dé jongere, dé starter op de woningmarkt niet. De groep jongeren is divers in haar wensen.

Het Marja van der Werf debat zoekt dit jaar de link tussen jongeren en hun woonwensen. Vanuit mijn rol als HR adviseur ben ik voor Woonbron de afgelopen periode aan de slag geweest met hoe we jongeren kunnen interesseren voor het werken in de corporatie branche. En Woonbron is als woningcorporatie uiteraard bezig met onderzoeken wat de woonwensen van jongeren zijn. Volgens onderzoek van de stadsregio Rotterdam wil de gemiddelde regionale starter op de woningmarkt privacy, ruimte, rust en veiligheid. Met nadruk op de gemiddelde.

Wat al de verschillende theorieën en ideeën gemeen hebben, is dat generatie Y veel wil en bij voorkeur dat wat aansluit bij de eigen, persoonlijke, individuele behoefte. Juist omdat dé jongere niet bestaat, is maatwerk van belang. De diverse groep jongeren wil zich binden aan een specifiek product dat past bij hun persoonlijke wensen. Per gebied kan die persoonlijke wens verschillen. Bij Woonbron hebben we een tijd geleden interviews gehouden met Rotterdamse jongeren die bij ons huren. We hebben gevraagd waarom ze een huis zijn gaan huren, wat hun woonwensen naar de toekomst zijn en hoe we hen het beste kunnen benaderen. Tijdens het lezen van deze interviews viel het mij wederom op hoe divers deze doelgroep kijkt naar wonen; variërend van “Ik heb gehuurd, want ik weet niet waar ik over een tijd werk en hoeveel ik verdien” tot “Ik heb gehuurd, omdat ik geen hypotheek krijg met mijn tijdelijke contract”. Hele diverse redenen om een woning te huren, enerzijds omdat flexibiliteit belangrijk is, anderzijds vanuit een beperking binnen het hypotheekstelsel in de wens om te kopen.

Flexibiliteit is een terugkerend thema; niet alleen spreken diverse theorieën inzake generatie Y over de grote mate van flexibiliteit van deze generatie, ook uit de interviews blijkt dat flexibiliteit van belang is. In het voorbeeld hierboven omdat een jongere niet weet waar zij over een paar jaar werkt en dus wil wonen. Anderzijds omdat generatie Y jong is, meer intuïtief (dat wat op dat moment goed voelt) en de levensfase van het stichten van een gezin in veel gevallen nog te wachten staat. “Straks wil ik een huis met ruimte, aan het randje van Rotterdam: mijn kinderen moeten lekker kunnen rondrennen in een tuin, niet over de galerij van een flat” is dan ook een woonwens van de jongeren naar de toekomst toe, waar een andere jongere het volgende zegt: “Ik weet nog niet zo goed wat ik wil en wat ik kan krijgen”.

Ook flexibiliteit in dienstverlening is een belangrijk punt voor generatie Y: jongeren willen graag persoonlijk benaderd worden en bezig zijn met wonen op de momenten dat het hen uitkomt. “Het zou prettig zijn om na werktijd te kunnen kijken, vaak moet ’t op stel en sprong, daar heb ik geen tijd voor”. Reageren via social media kan daar bij horen; jongeren zijn immer 24/7 online en gewend aan grote hoeveelheden informatie. Voordeel van social media is dat zij deze informatie tot zich kunnen nemen, op het moment dat het hen uitkomt.

Kortom: dé starter of jongere bestaat niet. Maatwerk en aansluiting bij individuele behoeftes is belangrijk, evenals flexibiliteit. De jongere van vandaag volgt zijn/haarLeiden05
bewustzijn en laat zich niet makkelijk belemmeren door diens omgeving (ondernemerschap, initiatief); dat betekent dat ik vandaag in Rotterdam werk en in Leiden woon en volgend jaar wellicht in Hongkong wil wonen.

Kim Willems is HR adviseur bij Woonbron (www.woonbron.nl) en werkt in Rotterdam en omgeving. Binnen Woonbron is zij onder andere het aanspreekpunt voor jonge talenten die staan te trappelen om verder te groeien. Daarnaast is ze voorzitter van de afdeling Young Professionals bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement (www.nvp-plaza.nl)

Deze blog verscheen eerder op http://www.marjavanderwerfdebat.nl/ en is geschreven in samenwerking met http://www.ygenwijs.nl/

 

Te weinig stageplaatsen voor jongeren?

Cascade. Een proces dat in stappen verloopt. Leren verloopt in stappen en begint als je geboren wordt. En het stopt nooit. Zeker niet in onze kenniseconomie. Toch vindt er loting plaats bij opleidingen omdat er te weinig stageplekken zijn, wat onlangs breed in het nieuws is geweest. Jongeren die willen leren, worden geremd. Laten we de handen in een slaan, samenwerken om jonge talenten een stageplek te bieden zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot wie ze willen zijn. En zodat wij van deze talentvolle jongeren kunnen leren, die net even anders tegen zaken aankijken en nóg slimmer omgaan met de moderne technologie. Je leert niet alleen inhoudelijk van elkaar, ook door de interactie. Een wisselwerking door samen te leren. Samen bereik je immers meer.

WY
Recent heb ik dit vertaald in het stagebeleid van Woonbron; gerichtere opdrachten zodat studenten gerichter solliciteren naar een stageplek en wij slimmer leren van stagiairs. Maar ook stevige investeringen in het eigen jonge talent: het traineeship en WY, Woonbron Young, voor medewerkers onder de 35 jaar met nadruk op persoonlijke ontwikkeling en kennisdeling.

Kim Willems is HR adviseur bij Woonbron (www.woonbron.nl) en werkt in Rotterdam en omgeving. Daarnaast is ze voorzitter van de afdeling Young Professionals bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement (www.nvp-plaza.nl)

 

Deze blog verscheen eerder op http://www.platform31.nl/partners/yurps/yurps-onderweg

I <3 Rotterdam

Man wat ga ik dit plekje missen. Op de vensterbank, kijkend over Rotterdam centrum.

Met dit weer is m’n raam open. Kussentje in m’n rug. Raam aan de andere kant van m’n huis ook open, een lekker briesje waait vanaf de kade langs m’n gezicht door de woonkamer naar het plein. Een lichte Maas geur meenemend.

Wat is wonen aan de Maas op Kop van Zuid toch geweldig. Wat ga ik die geweldige stad missen. Prachtig op een geheel eigen wijze. Nog heel wat restaurants staan op mijn wishlist, de jaarlijks terug kerende festivals blijven in mijn agenda staan en ook de vertrouwde shops blijf ik voorlopig nog met enige regelmaat bezoeken. Want wat moet ik zonder Koekela, Swan Market, Matroos en het Meisje of de geweldige toko’s en Aziatische supermarkt Nam Hong aan de West-Kruiskade?

Met pijn in mijn hart, verlaat ik de stad waar ik ooit voor de liefde naartoe vertrok. De stad die langzaam mijn hart veroverde. De stad die me, na 12 maanden Brisbane en 3 maanden reizen, weer een thuis gaf. De stad die me doet denken aan Brisbane (zeker als ik de Erasmusbrug over loop richting het centrum). De stad die me kriebels geeft.

Gelukkig ligt Leiden op steenworp afstand. En mag ik vooralsnog in deze prachtige stad Rotterdam blijven werken. Vanaf vandaag ben ik namelijk officieel een Leidsche. En dat schrijf ik vanuit Rotterdam terwijl ik met de laatste verhuisdingen bezig ben. Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe thuis. Wat is het hebben van een thuis toch belangrijk in het leven van een mens.

1 2 3 42