Winterse Sint chocolade tiramisu

Ingrediënten voor 8 personen:
50 ml koffielikeur (bijvoorbeeld amaretto)
250 ml sterke koffie
200 gram pepernoten (eventueel kan je ook speculaas gebruiken)
150 gram pure chocolade (ik gebruik extra puur, minimaal 72%)
125 ml slagroom
500 gram mascarpone
4 eieren (gesplitst, het eiwit wordt niet gebruikt)
75 gram fijne kristalsuiker

Bedek de bodem van de schaal met 1/2 van de pepernoten. Je kan ook kleine glazen of wijn glazen gebruiken, dit ziet er extra mooi uit. Meng de koffie met de likeur en schenk de helft over de pepernoten in de schaal. Breek de chocolade in stukjes (houd ongeveer 25 gram achter!) en smelt dit au bain marie. Meng 2/3 van de suiker met de eidooiers in een kom en klop dit tot een lichtgele massa. Doe de mascarpone in een ruime kom en roer los met een vork. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de slagroom en eiercrème door de mascarpone.

Schep een een beetje mascarpone mengsel door de gesmolten chocolade. Meng nu de chocolade door de rest van het mengsel; flink roeren om klontjes te voorkomen. Schenk de helft van het chocolade mengsel over de pepernoten. Doop de rest van de pepernoten kort in de resterende koffie en leg ze in de schaal.

Schenk de rest van het chocolade mengsel in de schaal. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rasp de rest van de pure chocolade over de tiramisu en serveer de schaal (of glazen). Eventueel kun je chocolade ook schaven met een kaasschaaf, zodat je mooie krulletjes krijgt.

Enjoy!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*