Te weinig stageplaatsen voor jongeren?

Cascade. Een proces dat in stappen verloopt. Leren verloopt in stappen en begint als je geboren wordt. En het stopt nooit. Zeker niet in onze kenniseconomie. Toch vindt er loting plaats bij opleidingen omdat er te weinig stageplekken zijn, wat onlangs breed in het nieuws is geweest. Jongeren die willen leren, worden geremd. Laten we de handen in een slaan, samenwerken om jonge talenten een stageplek te bieden zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot wie ze willen zijn. En zodat wij van deze talentvolle jongeren kunnen leren, die net even anders tegen zaken aankijken en nóg slimmer omgaan met de moderne technologie. Je leert niet alleen inhoudelijk van elkaar, ook door de interactie. Een wisselwerking door samen te leren. Samen bereik je immers meer.

WY
Recent heb ik dit vertaald in het stagebeleid van Woonbron; gerichtere opdrachten zodat studenten gerichter solliciteren naar een stageplek en wij slimmer leren van stagiairs. Maar ook stevige investeringen in het eigen jonge talent: het traineeship en WY, Woonbron Young, voor medewerkers onder de 35 jaar met nadruk op persoonlijke ontwikkeling en kennisdeling.

Kim Willems is HR adviseur bij Woonbron (www.woonbron.nl) en werkt in Rotterdam en omgeving. Daarnaast is ze voorzitter van de afdeling Young Professionals bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement (www.nvp-plaza.nl)

 

Deze blog verscheen eerder op http://www.platform31.nl/partners/yurps/yurps-onderweg

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*