I <3 Rotterdam

Man wat ga ik dit plekje missen. Op de vensterbank, kijkend over Rotterdam centrum.

Met dit weer is m’n raam open. Kussentje in m’n rug. Raam aan de andere kant van m’n huis ook open, een lekker briesje waait vanaf de kade langs m’n gezicht door de woonkamer naar het plein. Een lichte Maas geur meenemend.

Wat is wonen aan de Maas op Kop van Zuid toch geweldig. Wat ga ik die geweldige stad missen. Prachtig op een geheel eigen wijze. Nog heel wat restaurants staan op mijn wishlist, de jaarlijks terug kerende festivals blijven in mijn agenda staan en ook de vertrouwde shops blijf ik voorlopig nog met enige regelmaat bezoeken. Want wat moet ik zonder Koekela, Swan Market, Matroos en het Meisje of de geweldige toko’s en Aziatische supermarkt Nam Hong aan de West-Kruiskade?

Met pijn in mijn hart, verlaat ik de stad waar ik ooit voor de liefde naartoe vertrok. De stad die langzaam mijn hart veroverde. De stad die me, na 12 maanden Brisbane en 3 maanden reizen, weer een thuis gaf. De stad die me doet denken aan Brisbane (zeker als ik de Erasmusbrug over loop richting het centrum). De stad die me kriebels geeft.

Gelukkig ligt Leiden op steenworp afstand. En mag ik vooralsnog in deze prachtige stad Rotterdam blijven werken. Vanaf vandaag ben ik namelijk officieel een Leidsche. En dat schrijf ik vanuit Rotterdam terwijl ik met de laatste verhuisdingen bezig ben. Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe thuis. Wat is het hebben van een thuis toch belangrijk in het leven van een mens.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*