Grand café Van Buuren in Leiden

Je arriveert per trein in Leiden. Je hebt afgesproken met een vriendin om een hapje te gaan eten. Zij gaat hierna weer per trein naar huis, dus dicht bij het station is aangenaam. Lekker, eenvoudig eten in een goede ambiance. Grand Café Van Buuren aan de Stationsweg 7.

Het grand café is modern ingericht. Het interieur oogt sfeervol en warm en heeft een industrieel tintje door subtiel gebruikt te maken van metaal. Er is voor gekozen om zowel nieuwe als oude materialen te gebruiken wat de zaak een hip tintje geeft. Je kan direct bij binnenkomst aan een lange tafel of juist aan kleine tafeltjes bij de open haard zitten. Hier kan je heerlijk door de grote ramen naar buiten turen en de voorbij komende mensen bekijken. De Stationsweg is immers een drukke straat waar genoeg te zien valt. Een trappetje leidt naar de iets hoger gelegen bar. Hier staan hogere tafels,  ideaal om te borrelen,  en zijn gezellige zithoeken gecreëerd.

De kaart is eenvoudig met een luxe tintje; van een pasta met pancetta tot een halve kreeft en een salade met ansjovismayonaise tot een stevige Amerikaanse biefstuk. Voor een voorgerecht betaal je ongeveer €10,- en de gemiddelde prijs van een hoofdgerecht ligt rond de €17,-. Ze bieden ook een 3-gangen weekmenu aan voor €25,-. Het gemiddelde dessert kost €7,- waar overal een bolletje ijs bij zit. Op het kaasplankje na. De kaart is net wat exclusiever dan het gemiddelde eetcafé met een schnitzel, sate en biefstuk, de prijzen liggen dan ook wat hoger.

Grand café Van Buuren kent op donderdag avond cocktail avond met scherp geprijsde cocktails, vrijdagborrel met hapjes van het huis, zaterdag bubblelicious met scherp geprijsde bubbels en zondag steak van het huis voor een mooie prijs.

Oordeel

Als voorgerechtje een mandje brood met kruidenboter en truffelmayonaise. Nu ben ik dol op truffel, dus was dit een schot in de roos wat mij betreft (en zoveel beter dan old fashion, niks mis mee, kruidenboter). Het brood was smeuïg en zacht van smaak. Als hoofdgerecht de linguine carbonara. Het bord is vooral erg veel gevuld met pasta. Er ligt een bosje sla met een cherry tomaatje op en wordt geserveerd met 2 stukjes brood (compleet overbodig wat mij betreft, het bord is flink gevuld). De pancetta zat er ook wel wat in, te weinig naar mijn smaak. De saus was heerlijk romig en her en der vind je een stukje courgette terug om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen. De witte huiswijn smaakt prima, tikkeltje friszuur. Geen topwijn, prima voor een gezellige borrel of hapje eten. De bediening is vriendelijk en behulpzaam, wel een tikkeltje klungelig (‘had ik nou al..’ ‘je wilde toch..’). Al met al een prima maaltijd voor een redelijk betaalbare prijs in een warme hippige ambiance.

3 / 5 stars     
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*