Chocolade kunstenaars

Chocolade, wie houdt er nu niet van? Een simpel tablet pure chocolade, melk chocolade gevuld met praliné, paaseitjes, chocolade truffel taart of een mooie bonbon. Werken met chocola is een vak apart, het is soms zelfs een kunst. 

In Antwerpen heb ik kennis gemaakt met de kunstwerken van Dominique Persoone; na de eerste stap in zijn winkel in Paleis op de Meir was ik verkocht. Wat een feest! De exclusieve bonbons met bijzondere smaak combinaties, chocolade om te snuiven (echt waar) en een kleine blik in de keuken waar de bonbons gemaakt worden.


Mijn all time favorite bonbon ziet er niet heel speciaal uit zoals je op de foto ziet, echter is de smaak combinatie WAANZINNIG. Pure chocolade met wasabi marsepein. Ook de mojito en chardonnay bonbon waren heerlijk, evenals de knetter bonbon en de Bangkok bonbon.

Gezien mijn persoonlijke ervaringen in de winkel van Dominique Persoone en de prachtige reportage die ik onlangs over hem heb gezien, was ik dan ook enigszins verbaasd dat ik hem niet tegenkwam op de lijst van tien beste chocolatiers ter wereld. Deze lijst is samengesteld door National Geographic en is hier te vinden. Hieronder het korte lijstje waar Nederland de hekkensluiter is:

 1. Teuscher (Zurich, Switzerland)
 2. Vosges Haut-Chocolat (Chicago, Illinois, USA)
 3. Scharffen Berger Chocolate Maker, Inc. (Berkeley, California, USA)
 4. Jacques Torres Chocolate (New York, New York, USA)
 5. Norman Love Confections (Ft. Myers, Florida, USA)
 6. Valrhona (France)
 7. Godiva Chocolatier (Brussels, Belgium and worldwide)
 8. Richard Donnelly Fine Chocolates (Santa Cruz, California, USA)
 9. Richart (Paris, France)
 10. Puccini Bomboni (Amsterdam, Netherlands)
Be Sociable, Share!
One Response to Chocolade kunstenaars
 1. BestErna says:

  I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your traffic,
  you can earn additional bucks every month because you’ve
  got high quality content. If you want to know how to make extra
  money, search for: Ercannou’s essential adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*