Wat doen die meisjes op stoeltjes zo aan de straat? (Thailand, Bangkok)

Sawad dee ka (v)  Sawad dee krab (m) – Hallo

Woensdag 29 september ’s middags, nog even snel skypen met Kim of ik alles in m’n koffer heb en gedag zeggen. Kim gaat slapen en mijn taxi staat voor de deur. Klaar voor de trip naar Thailand. Na 5 maanden gaan we elkaar weer zien op het vliegveld in Bangkok over iets meer dan 24uur. Met de trein naar Frankfurt weer en ’s avonds vertrek mijn vliegtuig richting Dubai. Kim vertrekt iets later ook richting vliegveld en vliegt naar Melbourne voor de oversteek naar Bangkok later die dag. We houden elkaar via sms op de hoogte van de reis. Na korte overstap in Dubai laatste 6,5 uur vliegen naar Bangkok en keurig op tijd land ik en in afwachting van de vlucht van Kim hang ik wat rond op het airport. Kim heeft een uur vertraging zie ik op de borden. Hangend op mijn koffer zakken m’n ogen wat dicht, tot ik op mijn schouder getikt wordt een door aardige Thaise dame. Ze wijst richting de douane, ik kijk op en kijk midden in het stralende gezicht van Kim. Eindelijk….na 5 maanden weer samen, voor 10 dagen.  In een aantal delen hierbij het verslag.

We blijven de komende 2 dagen in Bangkok in het hoogste hotel van de stad (86 verdiepingen). Met de trein (voor  15 Bath = € 0,40 p.p.)  vertrekken we richting het Bayoike Sky Hotel. Daar aangekomen, na gesleep met onze koffers, is de door ons aangevraagde kamer niet beschikbaar. We krijgen een free upgrade naar een suite met 2 losse bedden. Niet helemaal de bedoeling, maar uiteindelijk krijgen we het toch allemaal geregeld! Nou die suite is gróót! We hebben allebei wel trek, dus nog maar even een hapje eten in het hotel. Een cocktail voor 150Bath (€3,75) is dus snel besteld en de eerste Thaise maaltijd smaakt gelijk al voortreffelijk. Terug op de kamer drinken we toch nog de champagne die Kim heeft mee genomen en daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Moe en blij gaan we dan toch maar slapen. De volgende ochtend het ontbijt op de 84e verdieping! Wat een uitzicht en wat een buffet! De foto’s spreken voor zich 😉

Het plan voor vandaag is om een aantal bezienswaardigheden in de stad Bangkok te bekijken. We lopen het hotel uit, gewapend met kaart en Lonely Planet (hadden we die maar beter gelezen van te voren) en we zwichten voor het aandringen van een Thai om een Tuk Tuk te nemen voor 10 Bath. Dan moeten we wel eerst verplicht langs een sieradenshop, want dan krijgt de chauffeur 5 liter benzine. Dat voelt niet goed en ik dwing hem te keren en uiteindelijk te stoppen. Terug bij af nemen we toch maar een taxi naar Grand Palace. Daar aangekomen is het een Bhudda-dag en mogen we er niet in. Een behulpzame Thai maakt voor ons een alternatief programma inclusief betrouwbare Tuk Tuk chauffeur. Ja ja en dat was foutje nummer 2. Daar kwam we achter nadat we op een terrasje met een glas wijn de Lonely Planet gingen lezen. Daar stond het allemaal in, goedkope Tuk Tuk’s, gesloten bezienswaardigheid, later terugkomen en een alternatief. Wat voelen wij ons domme toeristen zeg! Dan maar lopen en een nieuw plan.

Langs prachtige Bhudda Tempels, gezellige Thaise straatjes (Hey Kim, gek he al die vrouwen op een stoel langs de straat….tot je ineens beseft dat het dames zijn die zichzelf te koop aanbieden). We beklimmen de 200 treden tellende trap naar Golden Mount. Een schitterende Bhudda tempel op een rots met prachtig uitzicht over de stad. Via een fruitmarktje waar we wat lokaal fruit kopen en leuk contact hebben met de lokale bevolking, gaan we de avond naar Khao San Road. De winkelstraat met leuke marktjes, eettentjes en barretjes. Kim past leuke en schitterende jurkjes en mijn portemonnee   is geduldig. Het resultaat mag er zijn, ze ziet er schitterend uit. Via een smal steegje komen we bij een leuk eettentje terecht waar we heerlijk buiten genieten van de Thaise keuken. Want koken kunnen ze wel daar. We genieten en lopen uiteindelijk nog langs wat kraampjes en nemen de taxi naar het hotel. Moe en voldaan gaan we op tijd slapen, want de volgende dag gaan we met een lokale gids een fietstocht maken door Bangkok.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*