Darwin, Kakadu, Litchfield en verliefd – Hoe het begon…..

Na alle examens heb ik wel een vakantie verdiend. Ruim 4 weken geen colleges, schoolwerk, readings en andere boeiende dingen. Tijd voor een tripje naar Darwin en Perth. Omdat ik in Darwin ook naar Kakadu en Litchfield wilde, belde ik naar Elkes Hostel. Hier sprak ik met een vriendelijk Duits meisje dat daar als receptioniste werkt. Ik legde haar dinsdagochtend uit wat ik wilde doen en dat ik de volgende dag al zou arriveren. “So you want to have some fun on a campingtrip in Kakadu. In high season. I’ll see what I can do, but I can’t promise anything”. Shit dacht ik, hoog seizoen, daar had ik niet echt over nagedacht. Blijkbaar is het in Darwin in de maanden december t/m maart laag seizoen (wet season) en verder het hele jaar hoogseizoen, aangezien het daar altijd lekker weer is (behalve in de zomer, dan is het mega heet en sticky, oftewel zo’n 50 graden met het heeeeerlijke Hollandse benauwde gevoel, yuk). Na 20 minuutjes belt het vriendelijke Duitse meisje op dat ik donderdag ochtend opgepikt wordt bij het hostel om 3 dagen te gaan kamperen in Kakadu en daarna zondagochtend weer opgehaald wordt om naar Litchfield te gaan. Toen wist ik nog niet dat met name de trip naar Kakadu mijn leven zoooo zou veranderen.

Uiteraard pak ik op dinsdagavond pas mijn backpack in; voor het eerst backpacken en alle tips die ik gekregen had gebruiken. Oftewel, kleding oprollen ipv opvouwen, zware dingen onderin, bestek meenemen en vooral ook denken aan roomy Karina die een backpack van 17 kilo op haar rug moest dragen en niet besefte hoe zwaar dat de hele dag is. Dan zie ik pas hoe klein die backpack eigenlijk is: ik wilde mijn slaapzak in de backpack doen, maar dan zit de tas al vol. En om nou 2 weken in dezelfde kleding rond te lopen…. Bah. De volgende ochtend ga ik met grote backpack op mn rug en kleine backpack op mijn buik op weg naar het airport. Het regent in Brisbane, dus kan ik niet wachten totdat ik uitstap in het zonnige Darwin.

Woensdag laat in de middag, het is een half uurtje vroeger in Darwin, stap ik uit het vliegtuig en een stralende lach verschijnt: het is 35 graden celsius en heerlijk zonnig! Uit die jeans, vest en shirt met lange mouwen, aan die prachtige grijze jurk die ik van Jan-Willem heb geskregen! Met de airport shuttle naar Elkes Backpackers waar een vriendelijk meisje me lakens geeft (“waar is de deken?” “lol, die heb je hier niet nodig” Ik hou dr zo van!), me informatie geeft over hoe laat ik wordt opgepikt morgen en zondag ochtend en me naar mn kamertje wijst. Meteen even Darwin in uiteraard!

Het hostel zit op Mitchel Street, wat de hoofdstraat blijkt te zijn van Darwin. Paralel aan deze straat ligt de Esplanade met een prachtig park dat aan zee ligt. Op mn Birkenstockjes wandel ik door dit mooie park, over een mysterieus pad wandel ik naar het strand. Wat een rust, wat een heerlijk weer! Aan het einde van dit park kan je verder lopen naar de haven, maar aangezien het begint te schemeren loop ik over Mitchel Street terug. En dan heb je Darwin ook wel een beetje gezien.

De volgende morgen, donderdag ochtend 1 juli, sta ik om 6.30 u bij de receptie om uit te checken, want om 6.40u word ik opgehaald voor mijn Wilderness Adventure Kakadu 3 daagse camping trip. Zegt de dame, aka bitch, achter de receptie doodleuk dat ik mijn backpack niet mee kan nemen ivm ruimte gebrek. En waarom heeft niemand mij dat van te voren verteld? En zo’n grote backpack heb ik helemaal niet! De dame geeft, op een niet al te vriendelijk toon, aan dat ik beter mijn kleine eastpack in kan pakken voor deze 3 dagen. En juist op dat moment loopt de tourguide van Wilderness binnen, zo’n 10 minuten te vroeg….. Shit, nu moet ik dus nog sneller mijn backpack voor 3 dagen inpakken…. Gelukkig is de tourguide een relaxte kerel van 26 die wel doorheeft dat ik nog niet zo handig ben in het backpacken (aangezien de halve inhoud van mn backpack in no time uitgestald lag en ik nog steeds niets kon vinden.. Roy, die Backpack van jou heeft echt te veel geheime vakjes overal..). De tourguide, Grainge, zegt dat ik rustig aan mag doen, maar de receptie bitch zegt dat ik op moet schieten: “If I were you I would hurry up a bit”. Moet je net mij hebben…. Bitchfight om half 7 ‘s ochtends…. Sweet!

Uiteindelijk lukt het me om alles te vinden en in te pakken, de fles wijn van de avond ervoor hielp ook niet echt mee zo vroeg op de ochtend, en kan ik mn backpack naar de luggage storage brengen. Waarbij de receptie bitch niet echt behulpzaam is met het vertellen waar die precies is. Grainge heeft het ook een beetje gehad met de blonde receptie bitch en begint ook te bitchen tegen haar. Ik ben nu al dol op die kerel! Hij is ook nog eens zo charmant om mijn zware backpack naar de storage te brengen en me gerust te stellen. Fiew, er zitten gelukkig maar 3 mensen op me te wachten in de stoere 4WD truck…..

Na dit heerlijke begin van de ochtend zitten we uiteindelijk in een volle truck, 17 mensen inclusief de tourguide, met gezelligheid maar vooral ook gare mensen, vol spanning en nieuwsgierigheid naar Kakadu. En wat is Kakadu prachtig……

Foto overzicht van Darwin:

Wordt vervolgd……..

Be Sociable, Share!
3 Responses to Darwin, Kakadu, Litchfield en verliefd – Hoe het begon…..
 1. Pap Mam Roy Max Debbie says:

  Hoi Kim!!!!!!

  Jaja wij begrijpen het, je bent verliefd!!!! Op wie of wat ??? Op Kakadu Park natuurlijk!!! Wat een prachtige foto’s en gave dagen heb jij met de groep gehad. Jij boft maar…….goed geregeld Kim. Zijn supertrots op jou.

  Wij hopen dat het weer in Brisbane nu wel goed is en dat de jeans, vest en shirt met lange mouwen in de kast kan!!!

  Geniet nog van je vakantie, zodat je straks uitgerust aan je 2e semester kan beginnen…………..

  Tot skype en hééél veel groeten vanuit het zonnige Veldhoven!!!

  Houdoe van ons allemaal!!!

 2. Monique Maas says:

  Hey Kim,
  Allright dat 1e semester;gefeliciteerd!
  Maaruhh..zit ik helemaal geïnstaleerd met koffie e.d. te lezen.
  Denk ik met zo’n titel:nou komt `t.
  Houde inins op….
  Wèl goeie cliffhanger Kim.Wordt vervolgd??? 🙂
  Groetjes Aagje.

 3. Kim says:

  Hey Monique!

  Wordt zeker vervolgd 😉 Volgende post is in de maak, maar aangezien ik gister begonnen ben met mijn nieuwe baantje en ook de colleges gisteren weer begonnen zijn (en ik 5 ipv 4 vakken doe), heb ik het een beetje druk met opstarten deze week. Maaaaar, meer info komt er aan 😉

  Groetjes van Aagje2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*